Diagnose Depressie ♥ Happy on Friday: Take your broken heart and turn it into art - Diagnose Depressie
1182
post-template-default,single,single-post,postid-1182,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Fotografie: Liselore Chevalier. Styling: Linda Gumus Gerritsen. Haar & Make-up: Pascalle Hoogstraate @ Eric Elenbaas Agency. Met dank aan Kim van der Hoeven @ Happy on Friday

Diagnose Depressie ♥ Happy on Friday: Take your broken heart and turn it into art

Uit pijn, verdriet en tegenslagen komen soms de mooiste dingen voort. Neem het onlangs gelanceerde project Happy on Friday van Kim van der Hoeven. Uit eigen ervaring kent Kim de impact van ernstig ziek zijn.

 

Door Bregtje

Net als haar zusjes en moeder, bleek zij het borstkankergen BRCA1 te hebben. Ze had een leuke, creatieve baan bij een fashion magazine en genoot van haar leven in Amsterdam. Tot ze de diagnose borstkanker kreeg en haar hele leven ineens een totaal andere wending nam. Kim besloot haar borsten preventief te laten verwijderen, en moest drie heftige operaties ondergaan. Zoiets gaat je niet in je koude kleren zitten.

Met Kim gaat het gelukkig weer goed. In de roerige periode van operaties en herstel periode, ontstond bij Kim het idee om iets met haar persoonlijke ervaringen te doen. Het plan voor Happy on Friday werd geboren. Voordat ze ziek werd, organiseerde Kim als redactie assistent en beeldproducer bij Glamour fotoshoots met topteams (fotografen, stylisten, visagisten) uit de Nederlandse modewereld. Wat als ze die teams in zou kunnen zetten om vrouwen in of na een moeilijke periode een positieve boost in hun gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven? Door ze prachtig op de foto te zetten Door een professionele fotograaf, met professionele styling en visagie. Met als resultaat: een mooi, krachtig en persoonlijk portret om een moeilijke en intense periode af te sluiten.

 

Je bent STERK.
STERKER dan je ooit had gedacht.
Sterker dan de STERKSTE boom.
ONEINDIG is jouw kracht.
LIEF LEVEN


Happy on Friday – The Power Project

 

Een jaar geleden vroeg Kim me of ik op de foto wilde voor Happy on Friday. Ik zei gelijk ja. Net als een hele trits topfotografen, stylisten en make-up artists en anderen die gelijk enthousiast waren en unaniem wilden meewerken. Maar eerst moest Kim nog een laatste operatie ondergaan en daarvan herstellen. Een halfjaar geleden spraken we af en praatte ze me bij, en eind maart ging ik op de foto.

En gisteren was de feestelijke lancering van Happy on Friday: een geweldige expo van 15 prachtige portretten van sterke en krachtige vrouwen, in beeld, maar ook in woord in een bijbehorend blad.

 

SEE
THINK
DO

 

Happy on Friday – The Power Project

 

Ik ben supertrots op Kim. Ik heb haar project van een idee zien uitgroeien tot iets concreets. Ik heb grote bewondering en heel veel respect hoe zij, vanuit haar eigen ervaringen en de moeilijke, heftige en ook verdrietige dingen die ze heeft meegemaakt, nu met Happy on Friday een heel mooi en krachtig initiatief heeft neergezet, waar ze hopelijk in de toekomst heel veel vrouwen die op wat voor manier dan ook iets heftigs mee hebben gemaakt een positieve boost gaat geven. Want in wezen gaat Happy on Friday over empowerment. Om het hervinden en terugpakken van je eigen levenskracht. Over verbinding en groei. Zoals Corinne, een van de 15 geportretteerde vrouwen het verwoordde: ‘De foto beschrijft mijn rauwe verhaal. Na Happy on Friday ben ik aan een helende reis begonnen. Als ik nu kijk zie ik kwetsbaarheid en ook kracht.’

Hoe Kim haar eigen pijn heeft getransformeerd tot een heel krachtig en positief initiatief waarmee ze anderen inspireert en raakt, is in mijn ogen wat Meryl Streep bedoelde toen bij de laatste uitreiking van de Globes in 2017 zei: Take your broken heart, and turn it into art.

 

Voor meer info over Happy on Friday, klik hier.