Diagnose Depressie - Diagnose Depressie
841
post-template-default,single,single-post,postid-841,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Diagnose Depressie

Een depressie is een verschrikking. Het legt je volkomen lam. Dat weet Bregtje als geen ander. Bregtje, een jonge moeder en freelance tekstschrijver slash eindredacteur, belandde in 2014 in een ernstige klinische depressie. Het kwam tot een gedwongen opname in een psychiatrische kliniek. Ze was 8 maanden out of order en kon eigenlijk alleen nog maar in bed liggen. Nu, in haar hersteltraject, werkt Bregtje aan Diagnose depressie, een persoonlijke documentaire waarin ze het verhaal over haar depressie én haar herstel wil delen. Het is niet alleen Bregtje’s verhaal, maar ook dat van haar door depressies geteisterde Indische familie. Het verhaal van haar grootmoeder, die er gedurende haar leven meerdere kreeg, variërend van mild tot zeer ernstig. Van haar lievelingsoom, die veel te vroeg uit het leven stapte. Van haar vader, die twee depressies kreeg. Van haar nichtje, dat op haar zevende haar vader verloor en daar nog altijd mee worstelt. Van haar andere ooms, neven en nichten die dezelfde struggle kennen.

Een depressie raakt niet alleen degene die de depressie heeft, maar ook zijn of haar omgeving. Eigenlijk raakt het ons allemaal. Daarom vind Bregtje het belangrijk om haar verhaal te delen.